Μεγάλοι μύθοι του Fitness

Δυστυχώς στον τομέα του fitness θα ακούσετε 100 διαφορετικές γνώμες, από 100 διαφορετικούς ανθρώπους!

Αν και υπάρχουν κάποιες αλήθειες, που είναι κατά γενική ομολογία αποδεκτές, ωστόσο οι ανακρίβειες και οι μύθοι γύρω από πολλά θέματα καλά κρατούν. Στη προσπάθεια μας λοιπόν να πληροφορήσουμε σωστά τους αναγνώστες μας, σας παραθέτουμε κάποιους από τους πιο καλά ριζωμένους μύθους του Fitness.

Αν έχετε στο μυαλό σας και κάποιον άλλον που πιθανότατα να ξεχάσαμε, μπορείτε φυσικά να τον προσθέσετε.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Αερόβια προπόνηση για μεγαλύτερη καύση λίπους.

Εδώ έχουμε ίσως τον καλύτερα ριζωμένο και επίμονο μύθο του fitness. .

Ο καλύτερος τρόπος για γράμμωση είναι τα σετ των πολλών επαναλήψεων.

Εδώ και αν υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση, ακόμα και από μεγάλη μερίδα γυμναστών. Η γράμμωση είναι συνάρτηση του ποσοστού του λίπους σας και του μεγέθους της μυϊκής σας μάζας. Το ποσοστό του λίπους σας είναι συνάρτηση κυρίως της διατροφής σας και η μεγάλη μυϊκή μάζα επιτυγχάνεται με σετ των 8-10 επαναλήψεων, με κιλά τόσο ώστε η τελευταία επανάληψη να βγαίνει με μεγάλη δυσκολία. Οπότε αν επιθυμείτε γράμμωση, επιλέγεται μια κατά το δυνατόν καθαρή διατροφή και ένα πρόγραμμα με βάρη πραγματικά υψηλής έντασης.

Υπάρχουν τροφές που καίνε το λίπος και τροφές με αρνητικές θερμίδες.

Άλλο ένα διαλεχτό παραμύθι. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας! ΔΕΝ υπάρχουν τροφές που καίνε το λίπος και τροφές με αρνητικές θερμίδες. Υπάρχουν μόνο τροφές με υψηλή θερμιγένεση και μέχρι εκεί.

Φοράτε ζεστά ρούχα για να ιδρώνετε και να καίτε περισσότερο λίπος.

Κάντε μια βόλτα ένα απόγευμα του καλοκαιριού σε κάποιο γήπεδο και θα δείτε πολλούς που τρέχουν με μπουφάν, νομίζοντας πως έτσι θα κάψουν περισσότερο λίπος, διότι ιδρώνουν παραπάνω. Πρόκειται όχι μόνο για μια μεγάλη ανακρίβεια, αλλά και πολύ επικίνδυνη για την υγεία σας, ταυτόχρονα. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να αφυδατωθείτε πολύ γρήγορα, λόγω της ζέστης και της βαριάς ένδυσης, με ταυτόχρονη απώλεια δυνάμεων και μειωμένης απόδοσης ως συνέπεια της αφυδάτωσης. Επίσης, ο κίνδυνος κάποιας θερμοπληξίας είναι πιθανός. Σταματήσετε λοιπόν να ντύνεστε βαριά για να ασκηθείτε. Ο πολύς ιδρώτας δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση με κάψιμο περισσότερου λίπους.

Υπάρχει καταλληλότερη ώρα για να γυμναστείτε.

Όχι δεν υπάρχει! Εξαρτάται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Υπάρχουν άνθρωποι που λειτουργούνκαλύτερα τις πρωινές ώρες και άνθρωποι που λειτουργούν καλύτερα το απόγευμα και το βράδυ. Δείτε λοιπόν τι ταιριάζει καλύτερα σε εσάς και αναλόγως τροποποιήστε το πρόγραμμα σας.

Εδώ τελειώνει μια πρώτη προσπάθεια να ρίξουμε φως σε κάποια σκοτεινά και αμφιλεγόμενα σημεία του fitness!

Πηγή: my-fitness.gr